Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til EM-fest i sentrum: – Virker som folk er gira

Lura turistheim skal vise sommerens EM i fotball på storskjerm i Lokstallen.

For abonnenter

– Vi håper dette er plassen på Ålgård folk vil komme og se fotball. Etter hvert håper vi jo at vi ikke er den eneste plassen, men at vi skal være den beste. Det har kommet folk innom og spurt om vi skal vise EM, så det virker som folk er gira, sier Jonas Askeland i Bankers pizza.

Fredag kveld klokken 21 blåses EM i gang, da Italia møter Tyrkia i Roma. Åpningskampen vises på storskjerm i Lokstallen i Ålgård sentrum. Det er noen kamper i løpet av mesterskapet, med minimal interesse, som ikke vil bli vist her. Alle storkampene og hele sluttspillet, kan du derimot se i Lokstallen.

Kampene skal vises i hovedetasjen, hvor det er plass til omtrent 80 personer med smittevernreglene i bakhodet. Dersom interessen blir stor, er det plass til 40 personer nede, hvor de også kan vise kampene på storskjerm.

– Det var god respons da vi så vidt begynte å vise Premier League i januar. Men så stengte de ned med en gang vi begynte å få litt driv, sier Askeland.

Eier av Lura turistheim, Christian Waage, tror folk er sugne på å komme seg ut blant andre.

– Det er kjekt å se store sportsbegivenheter sammen med andre. Det blir nok størst interesse i helgene, men når sluttspillet starter, er det kanskje flere som har ferie og kan kose seg midt i uka. Jeg ser for meg at interessen øker utover turneringen, sier han.

– Fotballfeber har hatt stor suksess i Stavanger med å vise kampene utendørs. Er dette noe dere har vurdert på Ålgård?

– Vi har ikke sett på muligheten for det enda. Vi har så gode fasiliteter innendørs, og det krever en god del ekstra å sette opp ute. Hvis det tar veldig av, hadde det jo vært kjekt og vist finalen ute, men det er veldig avhengig av været også.

Kampene som går på TV 2 vises via Altibox, med null forsinkelser. Mens kampene som går på NRK vises gjennom Apple TV, og gjestene må regne med at sendingen ligger noen sekunder bak lineær TV.

– Da er det ikke verre enn å legge vekk mobiltelefonen, sier Waage.