Søppelgjengen er drittlei av hundeposer som kastes i hekken

Magne Bergset har nettopp funnet en pose med hundedritt i hekken nedenfor Ålgård bedehus, og kaster den oppi søppelposen til Per Heien.

Magne Bergset har nettopp funnet en pose med hundedritt i hekken nedenfor Ålgård bedehus, og kaster den oppi søppelposen til Per Heien. Foto:

Siden høsten 2007 har en gjeng frivillige plukket søppel i Ålgård sentrum annenhver uke. Nå har de sett seg lei av hundeposer som kastes i hekker i stedet for i søppeldunker.

DEL
I kafeen på Ålgård bo- og aktivitetssenter sitter en gjeng pensjonister rundt et bord med hver sin kaffekopp i hånda og pannekake på tallerken. Pensjonistene har nettopp vært på rydderunde i Ålgård sentrum. Denne uka var det ikke like mye søppel å plukke som det pleier å være. Flere lokale firma, skoler og privatpersoner har nemlig deltatt i aksjonen "Hele Rogaland rydder".

Ifølge pensjonistene kan mengden søppel som flyter rundt på Ålgård, variere veldig fra uke til uke. Otto Sagland har vært med i søppelgjengen siden starten.

Det var mye søppel da vi startet. Nå har mengden søppel avtatt merkbart, sier Sagland.

Jeg tror det handler om at folk ser at vi er ute og rydder. Da har det noe med folks holdninger å gjøre, mener Magne Bergset.

En hund har gjort fra seg på et fortau like ved et busstopp på Fiskebekk.

En hund har gjort fra seg på et fortau like ved et busstopp på Fiskebekk. Foto:En ting har imidlertid plaget ham og flere av søppelgjengens medlemmer denne våren.

Det at vi går og rydder hver fjortende dag er jo bra. Men det er noe som ikke er bra. Det er svært kjekt at flere folk har fått seg hund. Nå har til og med kommunen plassert ut poser som du kan ha hundedrit i. De henger på gjerdestolper over alt. Eierne tar driten oppi hundeposene, knyter igjen før de henger posen i en gjerdestolpe eller kaster den inn i en hekk. Også når søppeldunker er plassert fem meter fra hekken, sier Bergset, og trekker fram hekken nedenfor Ålgård bedehus som eksempel.

Magne Bergset har funnet nok en pose med hundedrit i hekken nedenfor Ålgård bedehus.

Magne Bergset har funnet nok en pose med hundedrit i hekken nedenfor Ålgård bedehus. Foto:Inne i denne hekken har det vært helt ekstremt mange hundeposer i vår, sier Magne Bergset, mens han fisker opp en pose med klypetanga.

– Hva tror du er årsaken til at folk kaster fra seg hundeposene i naturen?

Det må du spørre folk om, ikke meg. Men jeg synes at når hundeeierne først har vært så greie å ta hundedriten oppi posen, så kan de hive posene oppi søppeldunker. Vi er drittlei av å hente opp hundeposer. Tunge å bære også er de også, svarer Bergset, og kommer med følgende oppfordring til hundeeiere:

Går du tur med hunden innover mot for eksempel Flassavatnet, kan hunden få gjøre fra seg i naturen. Går du tur med hunden i Ålgård sentrum, så vær grei og kast hundeposene oppi søppeldunker, ikke i hekken.

Hundeposer er tilgjengelig flere steder på Ålgård, som her langs stien mellom Storahuset og Edlandshagen.

Hundeposer er tilgjengelig flere steder på Ålgård, som her langs stien mellom Storahuset og Edlandshagen. Foto:Artikkeltags