Hotellet bør bli rehabiliteringssenter

Av
DEL

LeserbrevTrist at hotellet blir lagt ned, at det ikke er mulighet for det eneste hotellet på Ålgård. Flott beliggenhet og nær Kongeparken. Men forstår godt det må være tøft, med evig kamp for å «holde hjulene i gang».

Blir nå kanskje kjøpt, til å brukes til omsorgssted og diverse. Da kommer det i hvert fall til å bli brukt til noe nyttig.

Jeg tenkte med en gang, det burde blitt brukt til rehabiliteringssenter. Er ikke tvil om det mangler i kommunen. Et trygt sted, der eldre og svake, og de som ikke orker trene selv, kunne fått vært en stund etter operasjoner på hofter, lårhalsbrudd , kne og andre ting. Slippe å bli sendt hjem og føle seg utrygge, å risikere og falle, å ødelegge seg igjen.

Har tenkt ekstra på det etter at jeg selv falt stygt i et terrengløp. Vant med å være frisk og rask. Plutselig «pang» der lå jeg. Brakk lårbeinet med indre blødning og litt andre «småbrudd». Kunne gått skikkelig galt. Heldigvis har det gått godt. Var godt trent fra før. Tror nok det hjalp meg å komme meg raskere. Ødela ikke armene eller nakken. Kunne da «suse « rundt på krykker fra første dag (med litt forsiktighet). Da fikk jeg småtrene nokså fort, og ikke minst få være ute i frisk luft. Herlig når jeg kom så langt jeg kunne gå i fjellet igjen. For meg å måttet sitte i ro, og ikke brukt kroppen. Uff, grusom tanke. Men det krever egen innsats å komme tilbake i form. Er glad jeg klarte det selv. Men for de som ikke orker det, er det viktig med hjelp.

Derfor er trening viktig. De som blir sittende i ro etter operasjoner, og ikke har motivasjon eller lyst å trene, må få hjelp. Selvfølgelig kan det være mer problem, hvis det er snakk om spesielle sykdommer.

En ting som blir sagt er at muskelmassen i kroppen « taper seg fort» hvis vi er for mye i ro. Det merket jeg til tross jeg var sterk fra før. Etter tolv uker på krykker, med delvis å kunne trø på foten, kjente jeg den ble fort svakere. Så ingen tvil. Kroppen må brukes, så sant den kan. Trening gjør underverk, må bare passe på å ikke «få det på hjernen».

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags