Gå til sidens hovedinnhold

Her er svarene på Roberts påske-rebus - hvor mange klarte du?

Artikkelen er over 1 år gammel

Under finner du fasiten på Robert Olufsens påske-rebus, der vi skulle fram til en alkoholfri leskedrikk.

Under finner du både spørsmålene fra gårsdagens rebus og svarene som er markert i fet skrift.

Deloppgave 1: Forholdsvis kjent fotballklubb – organisert som ett IL da den også favner bla Turn og Basket. Tilhørighet på en øygruppe men har nå fastlandsforbindelse. Klubben ble etablert i 1909 og har rike tradisjoner i en ellers blodfattig kommune.

Vi var ute etter første bokstav i klubbens navn som totalt sett har seks bokstaver.

Riktig svar: Buøy IL og bokstaven B

Deloppgave 2: Det er ikke så ofte kvinner/jenter/damer gis så fremtredende roller i tegneserier – men her skal vi frem til en sjarmerende – intellegent og vakker dame som ligger langt foran sin tid i historiene som tegnes – mangt ett guttehjerte har latt seg inspirere og facinere av denne damen, og flere senere tegneseriefigurer mistenkes å tufte på henne.

Vi var ute etter sjuende bokstav i navnet på denne figuren – som har 10 bokstaver totalt.

Riktig svar: I Sølvpilen – serien om livet i Kiowaenes gjøren og hverdagsliv – var Månestråle en åpenbaring - altså bokstaven R.

Deloppgave 3: Etter en noe mislykket fjelltur med Moderen toppes det hele for Marve Fleksnes når Gondolbanen på vei ned fra fjellet blir sittende fast midt i løse luften. Blant medpassasjerene om bord treffer Marve på en svenske som slår i hjel tiden med å lese en bok – Marve er lei og kan fortelle at han har lest denne boken før – og klarer ikke å dy seg, men røper navnet på morderen i denne boken.

Vi var ute etter 5 te bokstav i fornavnet til morderen – navn på bok kan medtas.

Riktig svar: Pontius Pilatus – Bibelen – Altså Bokstaven I

Deloppgave 4: Vi skal nå til det svenske kongehuset og Kong Carl Gustaf Folke Hubertus. Carl Gustaf overtok tronen etter sin bestefar 15.09.73. Hvilke tittel fulgte med dette tronskiftet? PS. Carl Gustafs far døde i en flyulykke når CG som vi ofte sier bare var 1 år gammel.

Vi var ute etter fjerde bokstav i ny tittel.

Riktig svar: Kung eller på norsk Kong Carl Gustaf – altså bokstaven G.

Deloppgave 5: Kjendisnytt nå – Øyvind Blunck skilte lag med sin kone etter 25 års ekteskap i 2008 : Øyvinds sjarmerende kone fant fort lykken igjen med en ny sjarmør – Også dette forholdet tok slutt igjen nylig – trist men ingen dramatikk og paret er fortsatt gode venner.

Vi var her ute etter tredje bokstav i fornavnet til eksen til Øyvinds eks kone.

Riktig svar: Dag Hvaring altså bokstaven G.

Vi har da ett løsningsord – BRIGG.

Mange fant fram til riktig løsningsord, og det måtte ekstraspørsmål til for å avgjøre vinneren. Den som gikk av med seieren der var Alf Inge Lima fra Oltedal.

Les også

Klarer du Roberts påske-rebus? Fotballklubb, Marve Fleksnes og kongehuset er blant stikkordene