– Drømmer om å vinne serien

Ålgårds nye spillere, Elise Pedersen, fra venstre, Mona Fosseli Ågotnes, Ida Marie Lerøy, Veronica Berntsen og Sisse Marie Fahlberg, skal løfte klubben oppover på tabellen.

Ålgårds nye spillere, Elise Pedersen, fra venstre, Mona Fosseli Ågotnes, Ida Marie Lerøy, Veronica Berntsen og Sisse Marie Fahlberg, skal løfte klubben oppover på tabellen. Foto:

Av

I dag serieåpner Ålgård HK 2.divisjon med hjemmekamp mot AK28 i Figgjohallen. Hjemkomne Mona Ågotnes har målet klart for den nye sesongen.

DEL

– Jeg drømmer om å vinne serien. Så langt har treningene vært veldig bra med god innsats og godt humør. Nivået er høyt om dagen, sier Mona Ågotnes til Gjesdalbuen.

Hun håper å kunne bidra med sin rutine og vinnervilje til at laget når målene sine. Sammen med Sisse Marie Fahlberg, Ida Marie Lerøy og Veronica Berntsen kommer hun inn i troppen med 1. divisjonserfaring fra Sola Håndballklubb. Ålgård-jenta Elise Pedersen er også ny i troppen foran sesongen. Hun kommer fra spill i 2. divisjon på Østlandet.

– Dette er gode signeringer for oss. Nivået på treningene blir automatisk høyere med slike spillere. Dette året har vi i tillegg hatt en ekstra trening i uken så både styrke og utholdenhet er forbedret hos jentene, sier Ålgård-trener Jan Terje Hetland.

Jan Terje Hetland, til høyre.

Jan Terje Hetland, til høyre. Foto:

  [quote]Målsetningen for sesongen er å bli blant de fem beste. Det vil være fullt mulig ettersom vi har forsterket stallen fra i fjor. [/quote] Hovedtrener Jan Terje Hetland.

Blant de fem beste

Halvparten av lagene i 2. divisjon rykker ned i år, men med sommerens forsterkninger på plass har Ålgård ambisjoner om å kjempe i toppen.

– Målsetningen for sesongen er å bli blant de fem beste. Det vil være fullt mulig ettersom vi har forsterket stallen fra i fjor, sier hovedtrener Jan Terje Hetland.

Hetland er inne i sin åttende sesong som hovedtrener for damelaget til Ålgård Håndballklubb. I hans åtte år som trener har aldri laget sett sterkere ut enn nå.

– Ut ifra prestasjoner og resultater i oppkjøringen kunne vi nok vært litt tøffere med oss selv og satt en høyere målsetning. Men det tar tid for de nye spillerne å vende seg til laget, så foreløpig er vi litt forsiktige med hva vi vil oppnå. Men målsetningen kan fort justeres utover sesongen, sier han.

Sterke motstandere

Det er ikke bare Ålgård som ser sterke ut foran årets sesong. Det at Norges Håndballforbund skal legge om divisjons-
systemet, og halvere antallet andredivisjonslag i løpet av det neste året, gjør at Ålgård må bli blant de seks-sju beste lagene for ikke å rykke ned til tredjedivisjon. Hetland tror det vil bli et rotterace om de fem øverste plassene.

– Randesund, Bryne, Hinna og Våg 2 er alle lag som vil være med å kjempe i toppen. Vi håper at vi kan blande oss inn og gi dem skikkelig kamp om plassene.

Den første styrkeprøven mot AK28 spilles i Figgjohallen klokken 15.30. Da gjenstår det å se om laget som havnet på nedre halvdel i fjor setter standarden allerede i første kamp.

Artikkeltags