Gravplass i Dirdal er viktig for bygda

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I 1897 ble den første fra bygda begravd ved kirkegården på Dirdal. Dette var før kirka var bygd. Den stod ferdig i 1903. I over 100 år har kirken og gravplassen vært en stor del av bygdas historie og identitet. I kommuneplanen til Gjesdal kommune, samfunnsdelen 2019-2030 står det at en skal arbeide for livskraftige og attraktive bygder. Det å ikke lenger ha en kirkegård i bygda vil være et langt steg tilbake i utviklingen av lokalsamfunnet i de indre deler av kommunen.

Det ligger et forslag om å lage urnelund i Dirdal og ha kistebegravelser i Oltedal og Gjesdal. I Dirdal er tradisjonen kistebegravelser og noe annet vil oppleves fremmed. Ved livets slutt er det viktig for mange å vite at de får den siste hvile der de opplever å høre til. For de etterlatte er tradisjonene en hjelp og en trøst til å komme gjennom en sorgfull tid. Det er viktig at de ikke opplever å være presset til kremering fordi dette er eneste alternativ for å få en grav i Dirdal. Det er viktig at bygdefolket blir tatt på alvor og vist verdighet ved livets siste hvile. De klarte det for 100 år siden - da bør vi klare det i dag.

Vi i KrF mener at utvidelsen av gravplassen på Dirdal må på plass så fort som mulig. Det handler om å gi verdighet, ta vare på tradisjoner og identitet. Det handler om et livskraftig lokalsamfunn i alle livets faser.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags