I helgen arrangeres Ålgård Håndballcup på Solås. Over 100 lag er påmeldt og det skal fra lørdag til søndag spilles rundt 200 kamper i Ålgårdhallen, Gjesdalhallen og Jæderhallen.

Turneringsleder Anita Sandnes var for noen måneder siden litt bekymret for få påmeldinger, men med fasit i hånd er hun langt mer fornøyd.

– Nå er vi fornøyde. Den siste tiden har det gått over all forventning og rundt 100 lag er mer enn det vi våget å håpe på, forteller hun.

Fredag kveld er hun på plass for å rigge klar til turneringen. Med seg har hun frivillige i klubben, samt spillere og foreldre.

– Jeg tror de aller fleste synes dette er en veldig kjekk dugnad og ser litt frem til å være med på dette. I tillegg så må jeg få berømme alle som har meldt seg til å være med, det er en fantastisk gjeng, sier hun.

På toppen av det hele kommer det også tilreisende lag fra Lillestrøm, Gneist, Søreide og Marnardal for å nevne noen. Noen av disse skal overnatte på Solås skole.

– Noen av lagene blir hentet på flyplassen og andre blir kjørt selv. Ettersom de skal være på skolen må vi også ha brannvakter for å være innafor regelverket. Så skal det rigges til med frokost og middag, det blir en del logistikk, ler hun.

Selv begynner hun likevel å få kontroll og gleder seg mest av alt til å komme i gang.

– Jeg tror det kommer til å bli en fantastisk helg. En ekte håndballfest med mye idrettsglede.