Gå til sidens hovedinnhold

Gjesdalbuen fikk hederlig omtale under prisutdeling

Artikkelen er over 2 år gammel

– Gjesdalbuen bør være forbildet til alle lokalaviser, sa juryen da Gjesdalbuen fikk hederlig omtale under Nordiske mediedagers kåring av årets lokale nyhetsnettsted onsdag kveld.

Vinneren av årets lokale nyhetsnettsted ble Bergens Tidende, som i år har nådd sine beste abonnementstall noen sinne. Gjesdalbuen fikk hederlig omtale av juryen, som i sin begrunnelse skriver at «Gjesdalbuen bør være forbildet til alle lokalaviser».

– I forkant digitalt

Juryen mener ifølge Medier24 at det er «forfriskende å se at selv små lokalaviser evner å være i forkant digitalt».

– Her utforskes fortellerteknikker med både lyd og bilde, og gode historier lever godt sammen med det løpende nyhetsbildet, heter det i begrunnelsen.

Juryen består av Ragnhild K. Olsen fra BI, Bjørn Bore fra Vårt Land, Marius Karlsen fra iNord og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra Mediebedriftenes Landsforening.

– Den minste avisa i salen

Redaktør Eugen Hammer kaller det hele «utrolig surrealistisk og inspirerende».

– Her sitter vi, omringet av priskandidater fra VG, NRK og de store mediehusene i Norge. Vi er nok den minste avisa som er representert i salen, og så stikker vi av gårde med excellence-prisen for årets lokale nettsted i hele landet, sier Hammer, og legger til at lokalavisen aldri har latt størrelsen legge begrensninger på seg.

I mars i år fikk Gjesdalbuen prisen for Årets digitale satsing under Landslaget for lokalavisers årsmøte i Drammen.