Gå til sidens hovedinnhold

Gjesdal trenger nytt sykehjem

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dagens sykehjem på Solås er tungvint og lite egnet til framtidens bruk. Gjesdal Høyre ønsker å bygge nytt i Ålgård sentrum, kombinert med de andre omsorgstjenestene kommunen tilbyr.

Jeg kan godt tenke meg å selge dagens tomt med bygning på Solås, slik Gjesdal Høyre har i sitt program. Det vil gjøre finansieringen lettere, men vel så viktig er det at regjeringen nå bidrar med gode finansieringsordninger for å gi bedre tilbud til eldre og andre som trenger sykehjemsplass.

Solåsheimen er nå veldig slitt og har i alt for stor grad et gammeldags institusjonspreg over seg. Det er svært lite mulighet for å bevege seg utendørs for de som er i stand til det. Vi må gi våre pleietrengende gode opplevelser på alle måter.

Regjeringens reform ”Leve hele livet” ser jeg fram til skal bli toneangivende i Gjesdal. Denne reformen handler om at de eldre skal kunne mestre mer i hverdagen sin, at pårørende ikke skal bli utslitt, og at ansatte skal få bruke og øke sin kompetanse. Det handler rett og slett om at eldre skal bli verdsatt og sett.

Dette handler også om ernæring, der riktig mat og god mat er nøkkelen. Derfor er den nye tilskuddsordningen til heldøgns omsorgsplasser knyttet til gode kjøkkener på sykehjemmene. Den gode matlukten påvirker helsetilstanden.

Intensjonen i regjeringens reform er at Norge skal være et aldersvennlig samfunn. Det ønsker Gjesdal Høyre at skal være gjelde også for vår kommune!