Tidligere i sommer ble det klart at Hayley Anita Henriksen, som kom inn i kommunestyret i Gjesdal i 2007, ikke ønsket å stille som Fremskrittspartiets ordførerkandidat.

– Det er veldig gøy å være med, men jeg har full jobb, verv i kommunen, verv i fylket, verv i partiet, er med i Fau og alt det andre som man gjerne vil følge opp når man har små barn, sa Henriksen til Gjesdalbuen.

Leder i Gjesdal Frp, Hege Vatland, uttalte i slutten av juni at nominasjonskomiteen i partiet var i gang med intervjurunder med de fire ordførerkandidatene i partiet.

– Det tar litt tid å kartlegge og vi regner med at vi senest i midten av september har klar ordførerkandidaten, sa Vatland til Gjesdalbuen.

Torsdag denne uka holdt Gjesdal Frp nominasjonsmøte. Hege Vatland ble innstilt og valgt som nummer én på lista til neste års kommunevalg.

Nummer to på lista er Trygve Ravndal, nummer tre er Harald Holene og nummer fire er Svein Arild Tjemsland.

Som nummer sju på lista har Gjesdal Frp valgt å ha det som ifølge partiet kanskje er kommunens yngste listekandidat; Oda Marie Vatland Midtgård.

«I år er det kommet inn en del nye navn og Gjesdal FrP stiller med sterke kandidater som er motiverte, og vil jobbe for en god kommune» skriver styret i en pressemelding.

Det er særlig områdene helse, omsorg, oppvekst, skole og økonomistyring i kommunen som trekkes fram.

Les også

Særdeles skremmende at kommunen ikke har drøftet behov og muligheter med de pårørende