Før helga fikk Gjesdal kommune tilsendt et brev fra Folkehelseinstituttet. I brevet sto det at det om kort tid vil komme en oppdatert versjon av covid-19-vaksinen.

På kommunens nettsider står det at den oppdaterte versjonen av vaksinen inneholder antistoffer mot det opprinnelige covid-19-viruset (Wuhan) i tillegg til omikron-variantene.

Kommunen vil etter planen få den oppdaterte vaksinen i uke 38, som er to uker fram i tid.

Forrige uke startet kommunen å tilby 4. dose til innbyggere som har fylt 65 år. Vaksineringen foregår på onsdager i Rettedalen, samt på Vitus Apotek på Amfi Ålgård. Kommunen bruker fortsatt Remin for å bestilling av time.

Til innbyggere som allerede har time til oppfriskningsdose har vaksinekontoret følgende beskjed:

«Ønsker du gammel vaksine – møt opp til avtalt time. Ønsker du oppdatert vaksine – avlys opprinnelig time på dette skjemaet eller ring kommunen på 51 61 42 00».

Dersom du velger å avlyse timen, vil du få ny tid i uke 38 eller senere.

Til innbyggere som ikke har timeavtale til oppfriskningsdose gjelder følgende:

«Ønsker du gammel vaksine – bestill time via Remin. Vi vil ha den gamle vaksinen til og med uke 38. Ønsker du oppdatert vaksine – bestill time via Remin fra uke 38 (21. september)».

Denne nye oppdaterte vaksineversjonen gjelder kun for oppfriskningsdoser. Til grunnvaksinering er det fortsatt den opprinnelige Pfizer-vaksinen som gjelder.