Fredag kveld er det igjen klart for seriekamp på Ålgård stadion. Det blir A-laget til Ålgårds første seriekamp siden de slo Haugesund 2 den 14. mai.

Det var ikke hvilken som helst seier for vinneren av den kampen ville nemlig være på tabelltopp. Haugesund 2 er sammen med Åkra tippet som de aller største opprykksfavorittene og at Ålgård til slutt vant kampen har fått flere til åpne øynene for Frank Szanto sine gutter.

– Det er alltid kjekt når du vinner. I garderoben er det en ekstra god giv og kvaliteten på treningene blir bare bedre. Man får enkelt og greit mer tro på det man driver med, sier Szanto.

Fredagens kamp kan du se direkte på på Gjesdalbuen fra 18:55.

Alt går etter planen

Haugesund 2 måtte strekke våpen på Ålgård stadion og nå er det Åkra som kommer over fjorden for å prøve lykken. Med en kamp mer spilt er Åkra over Ålgård på tabellen og i potten er det som sist tabelltopp.

– Før sesongen hadde vel ikke mange spådd dette. Men samtidig tenker jeg at de aller fleste kampene vi har vunnet også er kamper vi skal vinne. Kampen mot Haugesund 2 er vel den eneste kampen der vi slo litt nedenfra, mener han.

Den kampen kunne definitivt også vippet Haugesund sin vei, men med god hjelp fra over 600 tilskuere snudde Ålgård-kampen og vant. Nettopp hjemmebane og masse tilskuere er kanskje blitt lagets fremste våpen:

– Vi kan nok ikke håpe på over 600 tilskuere hver kamp, men det meste ligger til rette for at det skal bli bra trøkk igjen. Været blir fint, det er storkamp med grilling og show, ler han.

Med en mer seriøs mine er han klar på at hjemmebanefordelen absolutt er reel.

– Det er ingen tvil om at det er til vår fordel. Sist kamp mot Haugesund kunne spillerne merke respons på hver finte og involvering- Det gjør at en får mer energi enn ellers, mener han.

I juni venter det totalt fem kamper før de tar sommerferie. Etter planen forsvinner Vetle Eidsaa og Thomas Ree Jensen bort til studier, mens David Grønvold vender tilbake.