Kotlica savner vinnervilje i laget

Arne-Amar Kotlica mener laget mangler «guts» på trening og i kamper. Her fortviler spissen etter at Vaulen gikk opp til 2–1 i 2. omgang.

Arne-Amar Kotlica mener laget mangler «guts» på trening og i kamper. Her fortviler spissen etter at Vaulen gikk opp til 2–1 i 2. omgang. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kampuret viste 95 minutter da Arne-Amar Kotlica sørget for poeng mot Vaulen. Mer enn det var det ikke grunn til å juble over.

DEL

Vaulen–Ålgård 2–2: Ordet «ran» ble mumlet av mange Vaulen-spillere da Arne-Amar Kotlica kriget inn 2–2 dypt inne i overtiden. Spissen satte et flatt innlegg fra Markus Vik kontant i nettet, og Vaulen-spillerne hadde rett. Det var mot spillets gang. Ålgård var regelrett heldige som berget uavgjort.

Gjestene begynte derimot klart best. Det var ikke gått mer enn tre minutter da Amir Habibi spilte Kotlica fri på venstrekanten. Han kikket opp, og inne foran mål sto Henrik Kommedal helt alene. Pasningen fra Arne-Amar Kotlica var av typen med fløte på, med Kommedal maktet ikke å score.

Så sa det liksom stopp for Ålgård. Vaulen gravde seg inn i oppgjøret, og det unge mannskapet tok kommandoen over Ålgård. Akkurat det irriterer Arne-Amar Kotlica.

– I dag var vi ekstremt svake. Bare se på alle utspillene. Vi taper hver eneste duell der ute, sier Kotlica til Gjesdalbuen.

Spissen, som tidligere «øste» inn mål nettopp for Vaulen, mener Ålgård har en utfordring de er nødt til å gripe fatt i.

– Jeg savner «guts» og vinnervilje. Det samme gjelder på treningene. Vi er riktignok et ungt mannskap, men det er også mulig for yngre spillere å ta tak på dager som dette. Vi må krige langt bedre enn det vi gjorde i dag, sier han.

Tamt

Kotlica klarer ikke sette fingeren på hvorfor luften forsvant ut av Ålgård som en ballong uten knute.

– Vi sklir ut av rammene våre og makter ikke å gjennomføre det vi har blitt enige om. Nei, i dag var det lite som stemte, sier det nærmeste vi kommer en Ålgård-helt i dette oppgjøret.

Ålgårdspissen blir tiljublet av lagkameratene etter scoringen hans i det 95. spilleminutt. Markus Vik gjorde et flott forarbeid før utligningen.

Ålgårdspissen blir tiljublet av lagkameratene etter scoringen hans i det 95. spilleminutt. Markus Vik gjorde et flott forarbeid før utligningen. Foto:

En av få andre som får godkjent, er Marius Halvorsen i mål. Ved tre anledninger reddet han langt mer enn det man kan forvente. To ganger kom det Vaulen-spillere alene med ham, men Halvorsen blokkerte forsøkene på herlig vis.

Det skal også nevnes at midtstopperne, Oliver Egelandsdal Sælevik og Benjamin Fabian Ravndal reddet hver sin gang på streken før pause. Sæleviks klarering var i næheten av et C-moment. Like før pause fikk Henrik Kommedal igjen sjansen alene mot Vaulens keeper. Avslutningen ble reddet med en fotparade.

Fire etter pause

Det var Vaulen som scoret kampens første mål. Et flott løp i feltet førte til at Tobias Fosse Ekeland styrte inn et innlegg bak forsvaret. Da var det gått fem minutter av 2. omgang. Med snaue 20 minutter igjen av kampen, utlignet Ålgård for første gang. Kotlica fant innbytter Vetle André Birkedal på venstresiden, og da Vaulens keeper feilvurderte sin utrustning, fikk Birkedal en enkel oppgave.

Men «Adam» var ikke lenge i paradis. To minutter senere fikk Vaulen-spiller Jon Petter Gilje drømmetreff fra 20 meter. Utagbart og 2–1. Så skjedde det en snål situasjon på banen. Vaulen-spiller Morten Nygård kom litt sent inn i en duell med Ålgård-keeper Marius Halvorsen. Målvakten overreagerte, og dyttet Vaulen-spilleren i bakken. Istedenfor å vise ut Ålgård-keeperen, fikk begge i duellen gult kort. Det var Nygårds 2. gule, og dermed marsjordre.

På grunn av denne situasjonen, la dommer til et ekstra minutt. Det utnyttet Ålgård til å score kampens siste mål i minutt 95.

Kampfakta:

Fotball, herrer

4. divisjon

Vaulen stadion

Vaulen – Ålgård 2–2 (0–0)

Mål: 1–0, Tobias Fosse Ekeland (50. min), 1–1, Vetle André Birkedal (77. min), 2–1, Jon Petter Gilje (79. min), 2–2, Arne-Amar Kotlica (95. min)

Gule kort: Halldor Broddi Thorsteinsson, Marius Halvorsen begge Ålgård)

Rødt kort: Morten Nygård (to gule), Vaulen

Tilskuere: Cirka 50

Dommer: Kim Ivar Nystad, Lura IL

Ålgård (4–2–3-1): Marius Halvorsen– Sabi Habibullah, Oliver Egelandsdal Sælevik, Benjamin Fabian Ravndal, Halldor Broddi Thorsteinsson– Sindre Karlsen Abrahamsen, Eden Zormah– Amir Habibi, Henrik Kommedal, Alex Tesfai– Arne-Amar Kotlica.

Benyttede innbyttere: Vetle André Birkedal, Markus Vik, Klaus Merkesdal.


Artikkeltags