For mange unge spør seg selv om de er gode nok

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gjesdal Høyre vil sikre forebygging og tidlig innsats ved å styrke skolehelsetjenesten med spesielt fokus på psykisk helse og tiltak mot mobbing. Dette vil styrke barn og unge ved å bygge selvtillit og håndtere press.

I dag sliter for mange av oss med følelsen av å ikke strekke til. Deling og kommunikasjon via sosiale medier kan lett skape et feil virkelighetsbilde på hvordan «alle de andre har det».

Data fra tilstandsrapporten «Kvalitet og utvikling i Jærskulen 2018» viste at Gjesdal hadde det høyeste mobbetallet på ungdomstrinnet sammenlignet med Klepp, Time og Hå. Mobbing bygger opp om mindreverdsfølelse.

Ung i Gjesdal 2019 viste at de fleste ungdommene har det bra. Samtidig fortalte ungdommer om ensomhet, psykisk helseplager, mobbing og redusert trivsel, lavt selvbilde og økt rusbruk.

Når livet butter imot og kjennes vanskelig, er det viktig å ha noen en kan stole på og snakke med, en god venn, foresatte og lærere. Av og til er det ikke like lett å nytte seg av de nærmeste og da er skolehelsetjenesten gull verd.

Helsestasjon og skolehelsetjenesten er vårt lokale lavterskeltilbud der barn, ungdom og deres foreldre skal kunne henvende seg uten avtale og henvisning. Der blir de møtt med god kunnskap om mange ting som unge kan slite med og mulige løsninger for veien videre.

Skolehelsetjenesten skal sammen med skolene bidra til å øke trivsel på skolen, bedre helse og forebygge selvskading og selvmord blant unge. Andre gevinster vil være å hindre frafall i skolen og øke skoleprestasjonene. Dette tar Gjesdal Høyre på alvor!

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags