I februar fortvilte rådmannen over dramatisk fødselnedgang i Gjesdal. Nå øker fødselstallene

Så langt i 2019 er det født 17 flere barn enn på samme tid i fjor.

Så langt i 2019 er det født 17 flere barn enn på samme tid i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så langt i år er det født 17 flere barn enn på samme tid i fjor.

DEL

I februar publiserte Statistisk sentralbyrå sin årlige befolkningstatistikk. Per 1. januar i 2019 hadde Gjesdal kommune 11.899 innbyggere. 1. januar 2018 var tallet 11.866. Selv om det altså var 30 flere gjesdalbuer i starten av 2019 enn i starten av 2018, skulle rådmannen ønske at tallet var enda høyere.

– Fødselsoverskuddet har gått dramatisk ned og flere flytter ut av kommunen enn før. Vi satser på det samme som Erna Solberg sa i sin nyttårstale; at vi må sørge for å få flere nye innbyggere i Gjesdal, sa Knut Underbakke til Gjesdalbuen.

Gjesdal kommune skriver på sine nettsider at fødseltallene i kommunen nå øker.

"Det er med glede vi registrerer at fødseltallene i Gjesdal øker," sier kommunalsjef for oppvekst Jone Haarr til nettsiden.

Ifølge barnehagesjef Rannveig Eriksen er det født 17 flere barn så langt i 2019 enn på samme tid i fjor.

"I 2018 på denne tida ble det født 36 barn, mens det i år er født 53 barn. Det er en økning på 17 barn. Vi håper den utviklingen fortsetter," sier hun ifølge nettsiden.

Det første barnehageopptaket er nå fullført, der alle barn med rett på barnehageplass har fått det.

"Vi har fremdeles plasser til barn som har rett, så det er bare å melde ifra, så finner vi barnehageplasser til "nye" barn som kommer til Gjesdal," sier barnehagesjefen.

Artikkeltags