Tidlig i mai skrev Gjesdalbuen at Puma-butikken på Norwegian Outlet legges ned.

– Det er rykende ferskt, men helt som planlagt. I fjor signerte vi en avtale på ett år for å teste konseptet hos oss, og vi ser nå at det ikke er dette vi trenger. Vi trenger ikke mer sport, for vi er allerede veldig sterke i den kategorien, sa destinasjonssjef Anker Wiinberg.

Dermed åpner det seg nytt lokale, og flere lurer selvfølgelig på hva som kommer til å dukke opp der etter hvert.

Ser på ulike scenarioer

Fra før av er det allerede signert kontrakt med det norske merket BRGN, som åpner pop-up-butikk på senteret i sommer. De kommer til å bli værende der ut august. Etter det er planen at én eller to nye flytter inn.

– Vi har sendt ut kontraktstilbud til to ulike aktører. Der er vi lovet en tilbakemelding i løpet av juni, forteller Wiinberg til Gjesdalbuen.

Lokalet til den tidligere Nike- og Puma-butikken er relativt stort. Derfor utelukker ikke Wiinberg at det kan bli delt i to.

– Det er ett av scenarioene vi ser på. Lokalet går helt klart an å dele om det passer seg best slik, mener han.

Foreløpig er han sparsom på detaljene rundt hvilken sjanger de to aktørene opererer innenfor. Men noe kan han avkrefte at det blir.

– Vi ser alltid etter noe som kan tilføre oss noe nytt og gir best mulig effekt. Nå har det vært veldig mye sport, så det ligger vel i kortene at det ikke blir mer av det nå, sier han.

Flere utskiftninger på kort tid

Den siste tiden har det vært mange rokeringer på senteret. Først ble det kjent at Lexington skal ut av Norwegian Outlet og erstattes med motebutikken Jack & Jones. Ikke lenge etter kom nyheten om at Home & Cook skal ut av Norwegian Outlet og overtas av nabobutikken Høyer, som blir dobbelt så stor.

At det blir gjort kontinuerlige utskiftninger synes Wiinberg er vel og bra, men han innrømmer at alt gjerne ikke burde skjedd på samme tid.

– Dette er helt vanlig i kjøpesenterbransjen, og jeg tror vi er et av de eneste sentrene som aldri har et ledig lokale. Utskiftning kan være bra, men jeg skulle helst sett at ikke alt skjedde på en gang.

Han peker på litt tilfeldigheter som årsaken til at det likevel har skjedd.

– Det handler om litt tilfeldigheter og størrelsen på kontraktene. Når man bygger om flere butikker er det veldig tidkrevende og det fører til litt støy på senteret. Det er ikke noe vi synes er veldig kjekt å holde på med. Samtidig mener jeg vi nå har den beste butikkmiksen vi noen gang har hatt og tallene ser gode ut, sier han.

Allerede 1. juni åpner Jack & Jones-butikken på senteret.

– Butikken har blitt bygget helt fra bunn av, og det har vært en stor ombygging. Men alt er i rute og vi gleder oss, sier Wiinberg.