Gå til sidens hovedinnhold

Får 200.000 kroner for å lage nytt uterom her

Målet er å binde sammen det nye og det gamle sentrumet på Ålgård, og på den måten gjøre tettstedet mer attraktivt.

For abonnenter

Rogaland fylke har en ordning som skal stimulere til attraktive tettsteder. Formålet er, ifølge sakspapirer fra fylkeskommunen, «å stimulere til utvikling av levende, identitetsskapende og miljøvennlige tettstedssentre». I år deler de ut til sammen 1,6 millioner kroner. Av disse, går 200.000 kroner til uterommet utenfor Veveriet på Ålgård. Det ble vedtatt av regional-, kultur- og næringsutvalget i fylket.

Gjesdal kommune hadde opprinnelig søkt om 450.000 kroner. Ifølge søknaden av kommunen, er transformasjonen av uterommet «et første trinn i en større prosess hvor vi har som målsetting å forsterke aksen mellom den historiske delen av sentrum og den nye, transformerte delen av sentrum.»

Kommunen skal legge en plan for hvordan uterommet vil bli, men legger også opp til noen midlertidige tiltak for å etablere ny bruk av uterommene og se hva som fungerer og ikke.

Fylkesrådmannen viser til at Gjesdal etter hvert har opparbeidet seg god erfaring på byromsutvikling og beskriver søknaden og prosjektet som «gjennomarbeidet». Fylkesrådmannen kaller det «et svært godt prosjekt som kan skape merverdi for Ålgård».

Hele prosjektet har en kostnadsramme på 905.000 kroner.