E39 og og de tre rundkjøringene på Ålgård

Leserbrevskribenten Ørnulf Tendeland, nestleder i Gjesdal Høyre, er lei av de tre rundkjøringene på E39 gjennom Ålgård, og ser fram til byggingen av ny E39 kan starte.

Leserbrevskribenten Ørnulf Tendeland, nestleder i Gjesdal Høyre, er lei av de tre rundkjøringene på E39 gjennom Ålgård, og ser fram til byggingen av ny E39 kan starte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ørnulf Tendeland, nestleder i Gjesdal Høyre, gleder seg til byggingen av ny E39 kan gå i gang.

DEL

Leserbrev Det begynner å bli noen år siden Dag Schreiners bekjennelser i rollen som “vegsjef” i forestillingen «Endelig Dag igjen» på Stavangeren. Hans svakhet for å bygge rundkjøringer var et gjennomgangstema, og på Ålgård fikk han bygget ikke mindre enn tre stykker, med 50 km/t fartsgrense mellom - på E39! Schreiners humoristiske skråblikk på lokale trafikale utfordringer traff på mange måter spikeren på hodet. Og responsen tydet på gjenkjennelse blant publikum. Se gjerne klippet på Youtube!

Ikke et vondt ord om rundkjøringer, forresten. De har sin funksjon, men så er det dette med tre stykk på rekke og rad på en sterkt trafikkert europavei…

Heldigvis nærmer vi oss oppstart på bygging av ny E39 i dette området. Vi snakker om en 14 kilometer lang motorveitrasé med fire felt fra Hove i Sandnes til Skurve i Gjesdal. Det er planlagt to tuneller på strekket: en fra Bråstein til Figgjo, der veien går et stykke i dagen, før den går inn i ny tunell nord for Kongeparken. Denne tunellen munner ut ved Limavatnet der veien fortsetter på ny bru over vannet og videre til Skurve. Dette er fjorten kilometer som vil bety svært mye for trafikkavviklingen i området. Både lokale og langveisfarende vil oppleve en etterlengtet flyt - og betydelig bedret sikkerhet.

Statens vegvesen er godt i gang med planleggingen av strekningen Hove - Ålgård, og hvis de som bestyrer Bymiljøpakken gjør kloke og riktige valg, så er finansiering på plass, inkludert tverrforbindelsen fra Bråstein til Jæren. Det er noen få justeringer på Bollestad på høring nå, men for Gjesdal kommune sin del er brikkene mer eller mindre på plass. Gjesdal Høyre vil følge det videre arbeidet tett for at prosjektet kan realiseres så raskt som mulig.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags