Festival, lokalfotball og plantemarked. Her er noen tips til hva du kan gjøre de neste dagene.

Dirdalfestivalen

Lørdag arrangeres Dirdalfestivalen. Fullstappet program fra morgen til kveld med blant annet hesteridning, Ramnstoknuten opp/ned, og lokalt marked med flere leverandører. Dirdal IL arrangerer leker for de minste, det er mulighet for RIB båttur i Lysefjorden, og «På hjul mot mobbing» kommer med både nye og gamle sportsbiler. Det hele avsluttes med konsert på kvelden der Gilberdal, Statsmenn og Trubadur Ørjan spiller.

Klesinnsamling

Hjertelag Ukraina og Humanitærexspressen skal ha klesinnsamling fredag. De vil stå mellom Norwegian Outlet og Amfi og tar imot klær, sko, pledd, sengetøy, og leker. Innsamlingen skjer i samarbeid med lokale Lions klubber.

Familiens hagedag

På Limagården søndag skal frivillighetens år markeres med familiens hagedag. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Hageselskapet Rogaland og Jærmuseet, der også hagelagene i Oltedal og Ålgård deltar. Stikk innom for hagerelaterte råd og tips. Det vil være mulig for barn å oppsette blommer, så i melkekartonger, hoppe tau, kaste hestesko og gå på stylter i tunet.

Plantemarked

I forbindelse med 50 års-jubileumet til Ålgård Hagelag blir det plantemarked på torget på Ålgård lørdag. Gjesdal Sanitetsforening stiller med kaffe og noe å bite i meldes det.

Ålgård Håndballcup

I løpet av helgen skal det spilles over 200 håndball kamper iÅlgårdhallen, Gjesdalhallen og Jærderhallen. Ivrige håndballspillere fra 9-16 år skal konkurrere og det blir diskotek med aktiviteter på lørdagskveld etter 2. divisjons kampen mellom Ålgård 2 og Gneist i Ålgårdhallen.

Dugnad

Lørdag avholder Jæren luftsportsklubb dugnad på Gjesdal. Ta med gode arbeidshansker, hammer og knipetang skriver de på Facebook. Det meldes om sosial samling med mat og drikke i etterkant, og muligheter for å fly for de som ønsker det hvis været tillater det.

På Oltedal blir det også dugnad lørdag morgen. Der skal stadionområdet ryddes og pyntes til 17. mai. Oltedal Fotballklubb melder at de serverer kaffe av beste sort.

Les også

17.mai og dugnad: – Me kan alle gjera noko

Karaoke & konsert

Fullt program på Ålgård bistro denne helgen også. Karaoke og DJ på både fredag og lørdag, og det er livemusikk med Bright Owen på Lørdag.

LP te TIKTOK

To forestillinger torsdag av Gjesdal kulturskolens «LP te TIKTOK.» 175 unger i sving under en musikalsk reise gjennom de siste 50 årene. Musikk fra Abba, Queen, Justin Bieber, Løvenes Konge, Kaptein Sabeltann og mer.

Les også

Kulturskolen feiret 50 år med storproduksjon - Bli med på premiere av LP te TIKTOK

Lokalfotball

Torsdag tar Gjesdal FK imot Havørn til årets 4 seriekamp , Dirdal spiller borte mot Orre, Figgjo møter Sandve hjemme, Ålgård 2 turen til Hellvik, og Oltedal måler krefter mot Bogafjell på Oltedal stadion.

Har du innspill til andre ting som skjer? Send en e-post til tips@gjesdalbuen.no