Adventstida nærmer seg og plutselig kommer desember med alle sine tradisjoner, nye og gamle.

Nedenfor følger en oversikt over julekonserter og andre julearrangementer i Gjesdal i førjulstida.

Tips oss!

Vet du om andre julekonserter eller arrangementer i Gjesdal i førsjulstida?

Send en mail til kirsten.haland@amedia.no så vil vi oppdatere oversikten.

Julemesse på Gilja bedehus 12. november. Det blir leker, basar, lykkehjul, loppemarked og konkurranser for barn, samt familiemøte, tale og sang av Gilja barnegospel.

«Jul i Lysthuset» 20. november. Skeindinavian knits, Sigmund Vadla og Helle Slente Vadla ønsker velkommen til lysthuset i Bærlandsnuten 16 på Ålgård.

Julegrantenning i Ålgård sentrum lørdag 26. november. Tenning av julegrana på torget i Ålgård sentrum. Arrangør Ålgård handelsforening opplyser om at det blir «BlimE»-dans, minikonsert med Ålgård skolekorps og julesanger rundt treet.

Binding av dørkrans/julekrans på Møteplassen i Veveriet mandag 28. november. Blomsterdekoratør Eli Wiig veileder.

«Solveig Leithaug julekonsert» i Ålgård kirke 30. november. Figgjo barnegospel deltar også på denne musikalske førjulskvelden.

Juleverkstedbonanza på Veveriet for barnefamilier lørdag 3. desember. Arrangør er Veveriet sammen med Gjesdal sanitetsforening, 4H, Smiå og Frivilligsentralen.

Julekonsert med Bodil Arnesen og Ilze Jaunzeme i Ålgård baptistkirke 3. desember. Her blir det allsang og kjente julesanger og klassikere som «O helga natt».

– Jeg håper at publikum vil sitte igjen med takknemlighet og indre ro. Særlig i disse tider med krig og uro i verden, sier Arnesen til Gjesdalbuen.

Juleverksted i Brekko søndag 4. desember. Jæren Friluftsråd og Ålgård hagelag står for arrangementet. Besøkende kan lage krans og fuglemat, og det blir pinnebrød på bålet.

Julebasar på Solåsheimen for beboere og pårørende 7. desember. Musikalsk innslag av Gjesdalkoret.

Førjulskonsert med Rockefår og gjesteartister i Ålgård baptistkirke torsdag 8. desember.

«Jul i takt og utakt»: 7. desember tar Bjørn Olav Skjæveland og programledermakker Per Øystein Kvindesland med seg Utakt til Ålgård kirke. Sammen med gjester ser de med skråblikk på julen og dens tradisjoner.

«Fin fredag med julegrøt» Fredag 9. desember er det juleavslutning på Fin Fredag i Ålgård kirke. Arrangørene lover grøt, julemusikk og julelenker.

«Vår jul» i Ålgård kirke 10. desember. Christian Ingebrigtsen, Maria Arredondo, Torstein Sødal, Sofie Fjellvang og Gaute Ormåsen kommer tilbake til Ålgård for å synge norske julesanger og ballader.

Julekonsert med Gjesdal brass band og solist Rannveig Skiri Mosbakk søndag 11. desember i Veveriet.

«Jul i Kongeparken» er en årlig tradisjon i november og desember. Parken pyntes til jul og gjestene kan delta på ulike juleverksteder.

«Julenatt» med Wenche Myhre, Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen i Ålgård kirke 13. desember.

«Øklands julekonsert på Ålgård» 15. desember i Ålgård kirke. Familien fra Randaberg har i år fått med seg Tor Øivind Skeiseid fra Finnøy på laget.

«Hjem til julero» en konsert med Ingvild Fjeldheim med band i Ålgård kirke 17. desember.

«Dirdals julekonsert» i Ålgård kirke 21. desember. Koronapandemien satte en stopper for fjorårets konsert, men Ida Celine Dirdal og co. gir seg ikke og arrangerer konsert like før jul i år.

Les også

Tre generasjoner skal opptre sammen: – Et minne jeg vil bære med meg resten av livet