Uke 41 betyr for de fleste skolelever og lærere høstferie. Gjesdalbuen har laget en list over aktiviteter man kan bruke fridagene på.

Har du tips til ting som skjer i Gjesdal i høstferien? Tips oss her så oppdaterer vi listen.

Spill i høstferien

i Gjesdal folkebibliotek blir det i høstferien satt ut alt av spill og spillutstyr i biblioteket. Det gjelder både PC-spill, nettbrettspill og samarbeidsspill i tillegg til spillkonsoller som Nintendo Switch og Nintendo Wii. Playstation 3 og 4.

Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpebesøk kan registreres på papir, nettsiden eller via app.

I år arrangeres stolpejakten i flere kommuner og så også i Gjesdal. Mer informasjon kan finnes her.

Vardejakten

Vardejakten arrangeres av Ålgård Orientering og byr opp til hele 12 turer. På hver av disse toppene er det en postkasse med en bok i som alle kan skrive navnet sitt. Det trekkes premier blant deltakere rett etter nyttår hvert år.

Se hvor Stolpejakten arrangeres

I år arrangerer vi stolpejakt i enda flere kommuner enn i fjor. Oppstart varierer fra arrangør til arrangør, sjekkområdeoversiken for full oversikt over sesongstart og avslutning. Vi får ofte nye arrangører utover sesongen, så følg med for ytterligere stolpejakt andre steder i landet.

Ålgård-kamp

Ålgårds A-lag i fotball har hatt en god sesong med massevis av unge og lovende spillere som har fått prøve seg. Senest ble både en 15 og 16-åring byttet inn. I høstferien spiller laget to seriekamper. Mandag spiller de borte mot Egersund 2 og fredag spiller de hjemmekamp på Solås mot et av topplagene Riska klokken 19.00.

Får du ikke sett kampen på stadion kan du se den live på Gjesdalbuen.

Kan Dirdal overraske igjen?

Dirdal har overrasket positivt i 6. divisjon i år hvor de havner på 2.plass på tabellen. Men mest har de imponert i den så kalte, OBOS-cupen. Her har de blant annet slått ut Ålgård sitt A-lag og sist feide de 5. divisjonslaget, Kvitsøy, av banen med 5-0. Mandag den 10. oktober spiller de borte mot Varhaug som går mot opprykk til 3. divisjon. Står dirdølene for enda en bombe?

Ålgråd Bistro

Nylig begynte Ålgård Bistro å annonsere for at de har begynt å sende fotballkamper, samt Formel 1 på skjermen. I tillegg til dette fylles helgene med underholdning og quiz hver fredag.

Kongeparken

Kongeparken er oppe hele høstferien og har flere pakker og arrangement for de som er lystne på å ta turen. Ved å klikke på lenken finner du mer informasjon om hva parken har å by på i høstferien.

Her.

Tur

Gjesdal er kjent for sine fine turområder. Gjesdalbuen har skrevet om flere av dem og ved å følge lenken finner man en rekke gode tips.

Markering av verdensdagen for psykisk helse 10. oktober

Mandag den 10. oktober er det Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er: Vi trenger hverandre. Løft blikket.

Informasjon om dagen kan man finne ved å klikke på lenken.

Rosa måned

Rosa sløyfe-aksjonen er en aksjon er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjon er å vise solidaritet med desom rammes av brystkreft, øke kunnskapen og å gi støtte til brystkreftforskning.

Mer om Rosa sløyfe-aksjonen kan man lese ved å følge lenken.