Lørdag blir det et gjensyn med Bondens marked. Arrangementet, som skjer fire ganger i året, finner sted på torget i Ålgård sentrum.

Bildeserie

Se bildene fra sommermarkedet og Bondens marked på torget

Ulike gardsutsalg og produsenter har stands som folk kan besøke. Smiå, som har butikk i det gamle stasjonsbygget ved Ole Nielsens vei, er blant de lokale deltakerne.

I Figgjohallen er det antikk-, retro- og samlermesse hele helga. Den norske interiør- og antikvitetseksperten Ellen Ørnes er tilbake på messa for å gjøre verdivurderinger av gjenstander.

Ålgård fotballklubb arrangerer Masiv cup på Solås lørdag og søndag. 125 lag med jenter og gutter født fra 2011 til 2017 er påmeldt. Ifølge turneringens nettside skal det arrangeres 190 fotballkamper på stadionområdet.

Les også

Over 200 lag sørget for fotballfest på Solås

Lørdagsmoro på Veveriet på Ålgård inviterer til spill-lørdag med blant annet brettspill og sjakk.

Turglade kan bli med på fellestur til Solbjørgfjellet i Madland. Arrangør er Høgt og Lågt i Jæren Turlag.

«Madland er en favoritt for mange friluftsentusiaster. I dette fjellområdet er det et utall av topper omsluttet av et lettgått høyfjellsterreng. Hele området er knyttet sammen av lange og korte stier som går i alle retninger. Nå kan du bli med på tur med lokalkjent turleder», skriver arrangørene.

Les også

Her kan du gå tur

Utenfor kommunegrensene arrangeres Nordsjørittet som en del av Sandnesugå. Sykkelrittet fra Egersund til Sandnes har gjennom årenes løp hatt mange gjesdalbuer på startstreken.

For de som vil holde seg hjemme i helga, er det mulig å ta en tur i Edlandshagen for å spille volleyball, nyte finværet eller ta en kanotur. Frilager leier ut utstyr.

I Kanalparken i Ålgård sentrum er det fylt på med vann, for de som måtte ønske å kjøle seg ned.

I idrettsparken på Solås arrangeres Extralekene og kretsmesterskap i friidrett lørdag og søndag. Her blir det øvelser for alle klasser fra sju år til veteran.