Gå til sidens hovedinnhold

Det er uakseptabelt at ministeren nekter oss muligheten til å komme i gang med E39

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utbedringen av E39 fra Hove i Sandnes til Ålgård har vært en folkelig snakkis og en heit politisk potet i mange år. Det er et av de aller viktigste veiprosjektene i vår region. Prosjektet er en del av bymiljøpakken og ligger inne i Nasjonal transportplan som et spleiselag mellom staten og bilistene ved at den er delvis bompengefinansiert.

For første del av strekket Hove-Osli er planene ferdige. Her er det mulig å gå i gang nesten umiddelbart. Det er vilje til å forskuttere penger fra bymiljøpakken for å starte opp dette viktige veiprosjektet. Nå er det viktig at staten følger opp det regionale initiativet fra fylkesordføreren og de øvrige ordførerne på Nord-Jæren og gir den nødvendige tillatelsen til å bruke penger fra bymiljøpakken til å forskuttere.

For oss er det helt uforståelig at samferdselsminister Knut Aril Hareide og regjeringen har satt foten ned for lokal forskuttering, og nekter oss muligheten til å komme i gang nå. Dette er uakseptabelt.

Sett i gang nå. Forskuttering på E39 er et kinderegg vi ikke kan la gå fra oss. Få folk i arbeid! Skap virksomhet i en viktig næring som sliter! Bygg denne viktige veien for folk og næringsliv!

Les også

Hareide sier nei til å framskynde E39 mellom Hove og Osli: – Han gjemmer seg bak formaliteter

Les også

Øyvind lammet trafikken i nesten tre timer. Da fikk politiet nok

Les også

Første del av ny E39 mellom Sandnes og Ålgård får drahjelp på Stortinget: – Mulig å komme i gang allerede i 2021

Les også

Han mener det holder med to nye felt mellom Sandnes og Ålgård: – Bedre enn å vedta en drømmevei ingen har råd til

Les også

Halvannet år etter at han ga opp, øyner Outlet-sjefen nytt håp om å få et veiskilt langs E39