Landstreff Stavanger 2019 skriver i en pressemelding at de er veldig fornøyd med årets Landstreff for russen. Det var invitert 14 500 russ til Kongeparken denne helgen. Både politiet og arrangøren har tidligere vært ute i media og skrytt av russen. I pressemeldingen fra Landstreff Stavanger 2019 kommer det frem at det ble registrert "noen uroligheter" lørdag kveld.

– Den store majoriteten av gjestene våre har oppført seg eksemplarisk. Likevel opplevde vi at noen få ikke klarte å oppføre seg. Gjestenes sikkerhet er det viktigste for oss,derfor valgte vi å utvise et titalls festivaldeltakere i går kveld, sier Lund i pressemeldingen.

I pressemeldingen skriver arrangøren at de er godt fornøyd med arrangementet, og har fått gode tilbakemeldinger fra blant annet gjester og artister.

Politiet er også fornøyd med årets Landstreff.

– I det store og det hele gikk arrangementet veldig greit, oppsummerer seksjonsleder for ordensavdelingen ved Sandnes politistasjon, Bjart Larssen.

Denne helgen krøp temperaturene ned mot null grader nattestid. Da russen ankom Kongeparken fredag var det snø- og haglbyger som preget været over Ålgård.

– Historisk sett er vi forberedt på at det kan bli kaldt. Så har vi flere oppvarmede steder for avgangselevene. Det virker som at dette gikk veldig bra, til tross for noe dårlig vær, skriver Lund i en SMS til Gjesdalbuen.

Blant artistene som sto på scenen under Landstreffet denne helgen var Wiz Khalifa, Tiësto, Martin Garrix og Dimitri Vegas & Like Mike. De norske artister som opptrådte var Alan Walker, Sigrid og Karpe Diem satte stemningen for en fantastisk feiring av 13 års skolegang.

De lokale dugnadsvertene trekkes også frem i pressemeldingen fra Landstreffet 2019. I pressemeldingen heter det at de "er en viktig del av fundamentet til Landstreffet. Deres tilstedeværelse skaper trygghet, har en forebyggende effekt, og gjør den viktige jobben med å holde orden på festivalområdet."