Som regel er brødrene Berntsen gode venner. Men på torsdag møtes de som motstandere

Alf Ingve Berntsen (t.v) har ikke veldig mye tro på at Frøyland kan slå ut Viking og storebror Bjarne Berntsen, men lover at laget hans skal gi alt.

Alf Ingve Berntsen (t.v) har ikke veldig mye tro på at Frøyland kan slå ut Viking og storebror Bjarne Berntsen, men lover at laget hans skal gi alt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alf Ingve og Bjarne Berntsen er trenere for hvert sitt lag når Frøyland spiller cupkamp mot Viking.

DEL

Figgjo-brødrene har vært gode venner og samarbeidet hele livet. På torsdag leder de hvert sitt lag når Viking kommer til folkefest på Frøyland.

Alf Ingve og Bjarne Berntsen går ut på den flotte gressmatta på Frøyland stadion. Tonen er god mellom dem, men på torsdag blir det 90 minutter som motstandere på en bane som er under ti minutter med bil unna der de vokste opp sammen på Figgjo. Som i livet ellers, må Alf Ingve finne seg i å være lillebror også når lagene deres skal spille om å gå videre til cupens andre runde.

- Det er bare de 90 minuttene pluss eventuelle ekstraomganger vi er motstandere, ellers er vi fortsatt like gode venner som alltid, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

- Jeg ønsker Bjarne alt det beste i Viking, men på torsdag håper jeg at det går litt dårlig for han, sier Frøyland-trener Alf Ingve Berntsen med et smil.

Cupbombe?

De to brødrene sov på samme rom i barndommen og Bjarne var faktisk trener for sin ni år yngre bror. I slutten av spillerkarrieren spilte de også på Figgjo sammen, med flere andre i Berntsen-slekta. Kjærligheten for fotball har de delt siden de var små, og snakker fortsatt om fotball når de har muligheten. Men Alf Ingve har ikke røpt noe om eget lag overfor sin bror.

- Hva vet du egentlig om Frøyland?

- Jeg har vært og sett et par kamper, og synes de holder nivået til flere av lagene i divisjonen over. Jeg vet ikke så mye mer enn de få kampene jeg har sett i år, sier Bjarne Berntsen som var på Frøyland stadion da 3. divisjonslaget Staal Jørpeland ble slått ut i siste kvalifiseringsrunde.

Men troen på cupbomben smeller på Frøyland er ikke veldig stor hos lillebror Alf Ingve. Cupbomber skjer hvert år, men at et lag fra 4. divisjon skal slå ut et lag fra Eliteserien, skjer ytterst sjelden.

- Det kan jo skje, men vet vi vet hvor liten sjansen er. For oss handler kampen mest om å tørre og ikke falle for langt bakpå. Hvis spillerne klarer å vise seg fra en positiv side og tør å gasse på litt, er jeg fornøyd, sier Alf-Ingve mens laget hans varmer opp på banen.

Ble overrasket

Alf Ingve ble overrasket da oppsettet kom og han så at Frøyland skulle få Viking på besøk. Som mange andre forventet også han at Hinna skulle få naboen Viking.

- Når det ikke ble som vi hadde forventet, er det selvfølgelig veldig kjekt at det ble oss. Ikke nødvendigvis for min og Bjarne sin del, men for klubben, spillere og barn som får besøk av et eliteserielag, sier han.

For mange av spillerne blir dette deres eneste mulighet til å spille mot et lag fra øverste nivå i landet, og Alf Ingve forteller at han fortsatt husker da storlagene kom på besøk til Figgjo da han var spiller. Han forventer mye folk og en kjekk opplevelse for alle som er involverte.

- Synd ikke alle får spille

Dessverre for spillerne på Frøyland, er det kun 14 spillere som får muligheten til å prøve seg mot eliteseriemotstand. Til vanlig er laget vant til å kunne bytte sju spillere i 4. divisjon.

- Hvis det er noe negativt med at Viking kommer på besøk, er det jo at ikke alle får spille. Vi er over 20 spillere i troppen, men kun 14 får spille,

Viking på sin side har viktige kamper i Eliteserien tett opp mot Frøyland-kampen. Det vil bli rullering på laget, som vanlig når de møter et lag fra flere nivå under, men Bjarne Berntsen lover at Frøyland-publikummet ikke kommer til å bli skuffet over lagoppstillingen til de mørkeblå.

- Vi kommer på ingen måte til å stille noe reservelag. Jeg tar kampen seriøst og har håp om å komme så langt som mulig i NM i år, sier Viking-treneren som røk ut mot Bryne i 2. runde i fjor.

Mest spesielt for far

Det er nok ikke utenkelig at det blir et lite slektstreff også på tribunen på Frøyland på torsdag. Selv om Alf Ingve og Bjarne synes det er stas å møte hverandre, er det spesielt én person dette oppgjøret betyr noe ekstra for: Ingvald Berntsen. Faren til trenerbrødrene reiser stadig rundt i Rogaland og ser på fotball. Enten det er Sandnes Ulf med barnebarn Adrian i aksjon eller oldebarn som spiller barnefotball, er Ingvald som oftest på plass.

- Det er selvfølgelig kjekt for meg og Bjarne og alle andre i familien, men det er nok ekstra spesielt for far, sier Alf Ingve.


Artikkeltags