Nå blir det billigere for ungdommene å ta buss

Fylkestinget har vedtatt at barn helt opp til 18 år skal betale barnebillett på bussen.

Fylkestinget har vedtatt at barn helt opp til 18 år skal betale barnebillett på bussen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Barnebillettordningen utvides til å gjelde alle opp til 18 år.

DEL

I fylkestinget fikk Venstre gjennomslag for sitt forslag om å heve aldersgrensen for barnebillett til 18 år på buss og tog. Endringen trer i kraft fra 1. juni 2019.

– Dette er en god nyhet for ungdommer, sier Kjartan Lunde (V).

I fylkets budsjett for 2019 fikk også Venstre gjennomslag for å gjøre det gratis for barn under seks år å reise på bussen.

– Vi har også fått senket prisen på ungdomskort de siste årene og hevet aldersgrensen på ungdomskortet. I sum er det en betydelig innsats for å gjøre det enklere for barn, ungdom og familier å reise oftere miljøvennlig, sier Lunde.

Her er noen av argumentene for nå å heve aldersgrensen til 18 år:

  • Samfunnet bruker i de fleste sammenhenger 18-årsgrense om det å bli voksen. Den samme grensen bør gjelde på kollektivtransport.
  • Selv om mange 16- og 17-åringer har ungdomskort, er det også flere som kjøper enkeltbillett. Nå blir det enklere for disse å reise med bussen.
  • I tillegg får alle elever i videregående skole muligheten til å få studentrabatt, slik at også de som er for gamle for ungdomskort, får rabatt.
  • Nå gjør vi tiltak som lærer flere ungdom til å velge miljøvennlig tidlig i livet. Dette vil kunne bidra til gode vaner for resten av livet.


Artikkeltags