Gjesdal har rundt ti bysykler. Disse blir godt brukt, ifølge tall fra Kolumbus som eier syklene.

Til nå i år er det utført 5584 sykler som enten starter eller slutter i Gjesdal. Av disse gikk 227 turer til eller fra en annen kommune, hvor Sandnes topper statistikken med 82 prosent av turene.

Kolumbus er selv veldig fornøyd med disse tallene.

– Vi er veldig, veldig, veldig fornøyd med bruken av bysykler i Gjesdal, slår kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Morten Nesvik fast.

Han forteller at det er over all forventning.

Bysyklene fungerer ved den måten at du bruker Kolumbus sin app for å finne ledige sykler, du betaler via appen og slik kan du låse opp en sykkel. Bruker du sykkelen i mer enn 15 minutter med gyldig billett, betaler du 1 krone i minuttet etter det første kvarteret. Låser du opp sykkelen for ti kroner uten billett, koster det 1 krone i minuttet fra første minutt.

Lover ikke utvidelse

Kolumbus har merket en økning i regionen på hele 120 prosent siden i fjor.

– Vi er svært positive til utvidelse av tilbudet i Gjesdal. Det er også kommunen som har vært positive til bysyklene helt siden oppstart i 2020, sier Nesvik

På spørsmål om de vil utvide tilbudet i Gjesdal, svarer han følgende:

– Vi jobber både internt og eksternt med å forbedre og utvide tilbudet, men skal være forsiktige med å love noe enda.

Snittid: 12 minutter

Det var i juni bruken i Gjesdal var størst. Da var syklene i bruk på 1205 turer, som tilsvarer i gjennomsnitt 40 turer til dagen.

Siden syklene flyttes mellom kommunene, vil det variere hvor mange sykler som er tilgjengelige, men det ligger på rundt ti sykler.

I Gjesdal er gjennomsnittlig leietid på 12 minutter, og distansen som blir syklet er 2,37 kilometer.

Kolumbus har laget fem ladestasjoner på Ålgård. De er ved Amfi Ålgård, Meierikrossen, Øygardsvatnet, Opstad og ved idrettsparken på Solås.