Tirsdag åpnet påmeldingen til årets Blinkfestival

Tirsdag klokken 10.00 åpner påmeldingen til årets Blinkfestival. Her fra fjorårets innledende runder for aldersbestemte klasser i Sandnes sentrum.

Tirsdag klokken 10.00 åpner påmeldingen til årets Blinkfestival. Her fra fjorårets innledende runder for aldersbestemte klasser i Sandnes sentrum.

Artikkelen er over 1 år gammel

Påmeldingen til årets Blinkfestival, som starter med langløpsfest på Ålgård onsdag 31. juli, åpnet tirsdag.

DEL

For fjerde år på rad markerer langløpet mellom Ålgård og Sandnes starten på en ny Blinkfestival. Onsdag 31. juli skal verdensstjerner, mosjonister, unge og eldre utøvere ta på seg rulleski og delta i Blink Classics. Tidligere i vår kunne presseansvarlig Arne Idland fortelle at antallet deltakere i langløpet har steget fra 350 i 2016 til 500 i 2018.

LES OGSÅ: Vurderer å innføre en ny klasse i årets Blink Classics

– Det har vært en gradvis økning, og vi håper at den trenden fortsetter. Selv om langrennssporten ikke vokser, er det flere og flere som går på rulleski. Flere velger rulleski som mosjonsform. Jeg møter mange som går langs Figgjoelva når jeg reiser til og fra jobb, og disse har vi lyst at skal delta på Blink Classics, sa Idland, og åpnet for muligheten til å gå langløpet uten tidtaking.

Tirsdag klokken 10.00 startet påmeldingen til Blinkfestivalen 2019. Påmeldingen gjelder både for Lysebotn opp, aldersbestemte klasser og seniorklasser i langrenn og skiskyting i Sandnes sentrum og Blink Classics.

Fjorårets startfelt i langløpet mellom Ålgård og Sandnes ble av nevnte Idland karakterisert som det sterkeste feltet noensinne.

– Uten at jeg har gått gjennom startlistene fra alle langløp som har vært, tror jeg dette er det sterkeste feltet noen sinne, uansett ski eller rulleski. Det er ganske spektakulært, sa Idland til Gjesdalbuen.

Den gang stilte flere av verdens beste skiløpere til start, blant annet Martin Johnsrud Sundby, Sergey Ustiugov, Alex Harvey, Iivo Niskanen, samt den tidligere verdensstjernen Justyna Kowalczyk. Eliteklassen for menn ble vunnet av russeren Alexander Bolshunov, mens eliteklassen for kvinner ble vunnet av Kari Vikhagen Gjeitnes. Hjemmehåpet Stian Hoelgaard ble nummer 24.
Artikkeltags