Gå til sidens hovedinnhold

Birkir kan rykke opp til Premier League

Artikkelen er over 1 år gammel

Birkir Bjarnason og Aston Villa har fortsatt mulighet til å rykke opp fra Championship, via playoff.

Etter at siste seriekamp på engelsk nivå to var spilt, ble det klart at Bjarnasons Aston Villa skal ut i lokalderby mot West Bromwich Alibion i sluttspill om å rykke opp til Premier League, som er øverste nivå i England.

Lagene skal møtes i to kamper, 11. og 14. mai. Vinneren møter Derby eller Leeds i en finalekamp som avgjør hvem som tar den tredje opprykksplassen, etter allerede Premier League-klare Norwich og Sheffield United. Playoff-finalen spilles på Wembley Stadium 27. mai.

Figgjo-karen Birkir Bjarnason, som også spiller på det islandske landslaget i fotball, har slitt med spilletid på nyåret. 30-åringen ble skadet på landslagsoppdrag med Island i november, men kom sterkt tilbake og spilte de fleste av kampene rundt jul og nyttår. Etter januar ble midtbanemannen avspist med kun seks minutter på banen for Aston Villa - før siste seriekamp mot Norwich, hvor han fikk ti minutter som innbytter.

Bjarnason signerte for Birmingham-klubben i januar 2017, da han ble kjøpt fra Basel. Kontrakten med Aston Villa går ikke ut før sommeren 2020.