Gå til sidens hovedinnhold

Barna i Gjesdal trenger fortsatt åpen barnehage!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For rundt tre år siden startet Ålgård Baptistkirke sitt tilbud om Åpen lekestue, etter at Gjesdal kommune la ned den åpne barnehagen i Flassabekken. For mange barn og voksne har dette vært et viktig tilbud i permisjonstiden og for dem som er hjemme med barna litt lengre. Over 150 barn og deres foresatte har vært innom årlig fordelt på over 2000 besøk. Samarbeidet med helsestasjonen har vært svært godt og nye innbyggere i Gjesdal har gjennom Åpen lekestue kommet i kontakt med mer etablerte gjesdalbuer.

I rådmannens budsjettforslag er støtten fra Gjesdal kommune til Åpen lekestue tatt bort. Konsekvensene av dette kuttet vil gjøre det mye vanskeligere å legge til rette for denne kjærkomne møteplassen. At Gjesdal kommune som har blant Norges yngste befolkning ikke skal ha et tilbud om Åpen barnehage vil svekke Gjesdals attraktivitet.

Alle partier står midt oppi tøffe budsjettprioriteringer. KrF prioriterer barn og unge og vil kjempe for å videreføre støtten til Åpen lekestue.