I november i fjor arrangerte Frivilligsentralen og Gjesdal folkebibliotek klesbyttedag på Veveriet.

Selve klesbyttingen fungerte sånn som dette:

Leverer du inn opptil sju plagg, kan du bytte til deg inntil sju plagg med kuponger. Kupongene får du når du leverer inn klesplaggene.

Den gang var det barneklær i alderen 0 til 16 år som kunne leveres inn og byttes.

Når Frivilligsentralen og kulturavdelingen nå arrangerer en ny klesbyttekveld, er det dameklær som gjelder. Det er også mulig å bytte sko og vesker som er lite brukt.

Selve klesbyttingen fungerer på samme måte, med sju klesplagg og sju kuponger. Alle som vil være med, må levere inn klær på Veveriet mandag 22. mai eller tirsdag 23. mai.

– Vi kommer til å gjøre klart i lesesalen på Veveriet på dagtid onsdag 24. mai. Derfor er det viktig at alle klærne er levert inn før det, sier kulturleder Jane Merete Jonassen.

Sammen med blant andre kollega Elizabeth Croft i kulturavdelingen har hun funnet fram et par klesplagg som hun vil bytte.

– Dette er en kjole jeg kjøpte som jeg aldri har brukt fordi den viste seg å være for stor over skuldrene, sier kulturlederen og viser fram en sort kjole med prislappen hengende på.


– Alle har gjort impulskjøp og har klær vi ikke lenger bruker. Klesbransjen er blant de bransjene som har mest svinn, bruk og kast. Det er mye produksjon som ikke er bærekraftig. Gjennom denne klesbyttekvelden kan folk gi og få. Gjenbruk er kjempeviktig, sier Jonassen.

Før «butikken» på Veveriet åpner, blir det åpen kafé og minikonsert med Ingvild Fjeldheim og Øystein Nybøe. Eventuelle klær til overs blir levert til NMS sin gjenbruksbutikk på Ålgård.

Fra arkivet: