Historiske Ålgård: I snart 25 år har det vært blomsterbutikk her

Ålgård blomster.

Ålgård blomster. Foto:

Av

I 1995 ble der åpnet en unik blomsterbutikk i det tidligere Udlahuset til DFU.

DEL

Da hadde Sven Ravndal forvandlet den hundre år gamle bygningen om til en botanisk hage i miniatyr. 30 år tidligere hadde faren, Arnulf Ravndal, startet skobutikk i Askild Skårlands tidligere møbelbutikk i Gadå, og det var det som ga grobunn for den forretningsdriften sønnen "Blomster ­Sven" overtok.

Startet med sko

Det var i 1974 at Sven, omtalt som både "Sko­Sven" og "Blomster­Sven" overtok Ålgård skoservice etter faren. Men det var først i november 1980 at han også begynte med blomster. Sammen med Bjarne Ravndal dreiv han en variert og spennende blomsterbutikk i Krambugata, en forretning folk satte pris på å handle i. På åpningsdagen var det flere tilbud, og et av dem var fem israelske roser til 12 kroner.


Ålgård blomster, interiør av Udlahuset.

Ålgård blomster, interiør av Udlahuset. Foto:

Udlahuset

I 1995 ble blomsteravdelingen flyttet til Udlahuset, DFUs gamle ull­lager fra 1894. Sven så store muligheter i den tomme nedslitte bygningen som var murt opp i gråstein for nøyaktig hundre år siden. Bygget bar både lokal historie og sjel med seg, og med Svens kreative og kunstneriske evner, har atmosfæren blitt tatt godt vare på. For å skape den spennende og nostalgiske susen det er over gaveavdelingen i andre etasje, murte han opp en flott grå­ steinsmur ved mesaninen. En mur som på en enestående måte binder første og andre etasje sammen. Steinen han brukte, plukket Sven selv i marka på Ålgård­gårdene. I andre etasje lyser fremdeles de gamle industrilampene, og de runde lampene i åpningen er hentet fra lageret på Herredshuset.

Lokal turistattraksjon

Inne i blomsterbutikken blir vi møtt av kreative blomsterdekoratører på høyt faglig nivå, og med duften av frisk og ren luft kombinert med nostalgisk innredning, er det blitt skapt en original blomsterbutikk med sjel. Butikken bugner av både snittblomster og planter og det er fullt opp, inne som ute. Interiøret og de fargerike blomsteroppsatsene gir en særpreget atmosfære som en må dra langt av sted for å finne maken til. Kreativiteten har slått ut i full blomst, og bygningen er skapt om til en lokal turistattraksjon. Det er nærmere fem meter opp til taket, og rundt kantene er der et galleri med blomster og gaveartikler.

I 1997 ble butikken utvidet med 300 kvadratmeter, og samme året ble Sven tildelt Sr-bank fondets ærespris for sin særegne blomsterbutikk.

Artikkeltags