Gå til sidens hovedinnhold

Ålgård – en by?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leste i Gjesdalbuen for noen dager siden at ordføreren fikk en åpenbaring - Ålgård skulle bli by! En skulle tro at Magnar Meland, med bakgrunn som pastor, ville omfavne en ateist som i det øyeblikket han våknet - fikk se lyset. Men, den kloke pastoren gikk ikke på den spøken.

Jeg må si meg enig med Meland. Hvorfor bruke tid og krefter, ja det vil koste litt også, på noe så uvesentlig? Vi hører ofte om at det må spares, stillinger legges ned eller blir stående som vakante, og så skal en bruke av de hardt belastede midlene til å søke om bystatus?

Det blir ikke bedre av at en skal forsøke å utkonkurrere andre tettsteder om å bli den neste byen på Jæren. Ta heller indresvingen på nabokommunene på viktigere områder for de som har valgt dere inn i kommunestyret.

Beklager, men for meg er dette rene Solkonge-politikken bortgjemt i H. C. Andersens fortelling om Keiseren som spankulerte naken rundt i gatene, og var overbevist om at han bar de flotteste klær. Det ville vært kaldt.