Boka «Ålgård i 150 år» kom ut like før jul. Det var en flott og omfattende bok. Flere ting som hadde gått- eller var på vei til å gå i glemmeboken kom endelig fram igjen. Mange diskusjoner i flere hjem på Ålgård kunne endelig bli avsluttet. Vi kunne lese om alle bedriftene og om alle personer som hadde vært med på å forme Ålgård.

På side 211 ble det skrevet at det per 2020 var fire bensinstasjoner på Ålgård. UnoX, Circle-K, YX 7-eleven og Jæren Olje. Jeg velger å skrive det på kontoen for uvitenhet og at redaksjonen ikke helt har forstått hva en bensinstasjon er.

Etter min mening finnes det to bensinstasjoner på Ålgård. Circle-K og YX 7-eleven. De blir drevet av folk med tilknytning til stedet. De er hardtarbeidende drivere og har folk i arbeid, gjerne ungdommer som akkurat har startet på sin yrkeskarriere. De utøver service, de hjelper turister til å finne fram i kommunen, og de deler gjerne ut en gratis vask eller et gavekort til et lag eller en forening som skal arrangere et lotteri. Kanskje tar de inn den omtalte boka og selger den uten vederlag slik at alle pengene kan gå til en god sak. De drives av folk som gjerne går bort på jobben i sin fritid for å hjelpe med et lyspæreskift eller til noen som har en ulyd i bilen de ikke finner ut av. Det er de folkene boka omhandler. De som har sin kjærlighet til Ålgård og som har vært med på å forme stedet gjennom 150 år.

Frode Fjeldsbø skriver i sin hilsen i boka om identitet og trygghet og om å høre til. Hva som gjør Ålgård til det stedet det er. Om menneskene som befolker denne plassen og om ting som dere bør være stolte av. Ålgård ble ikke skapt av automater, men av hardtarbeidende og dedikerte folk med kjærlighet og lojalitet til sin hjemplass.

Ålgårdbuen må som alle andre tenke på om de ønsker å beholde de to bensinstasjonene de har. Skal pengene de bruker havne hos den lokale kjøpmann som betaler skatt til kommunen, eller skal de tilfalle noen andre vi ikke vet navnet på og som sannsynligvis ikke bryr seg så mye om hva som skjer på Ålgård.

"I Gjesdal he me det" er et slagord som blir hyppig brukt. Det finnes to bensinstasjoner, men med ny vei om en stund kan det bli svært vanskelig uten god støtte fra lokalbefolkningen.