Advarer mot telefoner fra falske smittesporere: – Fortvilende

Virksomhetsleder Hilde Frafjord leder smittesporingsgruppa i Gjesdal. Hun advarer nå om svindlere som gir seg ut for å være smittesporere.

Virksomhetsleder Hilde Frafjord leder smittesporingsgruppa i Gjesdal. Hun advarer nå om svindlere som gir seg ut for å være smittesporere. Foto:

Gjesdal kommune advarer om at uvedkommende gir seg ut for å jobbe med smittesporing, men egentlig prøver å lure til seg konto-opplysninger. Publikum oppfordres til å notere seg telefonnummeret og ta kontakt med politiet, dersom de opplever slike oppringninger.

DEL

Falske smittesporere opererer nå i flere kommuner på Jæren. Det dreier seg om mennesker som tar kontakt på telefon, utgir seg for å være smittesporere og ber om penger og personopplysninger.

– For å kunne arbeide raskt og effektivt, er det viktig med tillitt mellom innbygger og smittesporer, det er da fortvilende å høre at det finnes personer som forsøker å utnytte denne situasjonen til egen vinning. Våre smittesporere vil aldri be om opplysninger som kontonummer, kredittkortinformasjon eller betaling, sier Hilde Frafjord leder for smittesporingsteamet i Gjesdal.

Smittesporingen skjer over telefon fordi det er om å gjøre å komme raskest mulig i kontakt med personer som kan ha blitt eksponert for covid-19. Kommunen har derfor ingen mulighet for å oppsøke personer fysisk, for på den måten å kunne identifisere seg.

nettsidene sine skriver kommunen at en ekte smittesporer ikke har behov for informasjon om eksempelvis bankkonto, kredittkortopplysninger eller tilsvarende.

Klepp kommune oppfordrer de som får falske smittesporere på tråden til å avslutte samtalen, notere telefonnummeret og ta kontakt med politiet på telefon, eller melde det inn via politiets nettpatrulje på messenger.

Artikkeltags